Geef jezelf lucht

Meer balans in je leven: stop - adem - vertraag

In de drukke en hectische wereld van vandaag lijkt het soms moeilijk om stil te staan en even te pauzeren. Toch is het belangrijk om af en toe te stoppen, te ademhalen en te vertragen, om ervoor te zorgen dat we mentaal en fysiek in balans blijven.

Stoppen betekent niet per se dat je helemaal niets moet doen, maar het betekent wel dat je even pauzeert en niet voortdurend bezig bent met de volgende taak op je to-do lijst. Door te stoppen en even te pauzeren, geef je jezelf de kans om te ontspannen en te herstellen, zodat je mentaal en fysiek beter in staat bent om de rest van de dag aan te kunnen.

Ademhalen is een eenvoudige manier om te ontspannen en te vertragen. Door bewust te ademen, kun je je aandacht richten op het moment en de drukte om je heen even vergeten. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om je hartslag te verlagen en je stressniveau te verminderen.

Vertragen houdt in dat je bewust kiest om langzamer te doen en niet alles tegelijk te willen doen. Door te vertragen, geef je jezelf de kans om beter te focussen op wat je aan het doen bent en om de dingen beter te waarderen. Dit kan helpen om je mentaal en emotioneel in balans te houden en om stress te verminderen.

Dus: stop - adem - vertraag.

Door te leren hoe je dit kunt doen, kun je een gezonde en fijnere levensstijl ontwikkelen.


Stop – adem – vertraag 

Stop met wat je aan het doen bent, richt je volledige aandacht op je ademhaling. Zorg ervoor dat je buik uitzet bij het inademen en dat je goed uitadement. Liefst adem je in via je neus en laat je je adem weer vrij met een diepe zucht. Doe dat minimaal drie keer. Daarna kun je verdergaan met wat je aan het doen was, maar doe het de helft langzamer dan je gewend bent. 

 

Vooral oefenen! Na een tijdje zul je merken dat je je werk met meer aandacht kunt uitvoeren en bewuster bezig bent. Dat maakt het ook makkelijker om je eigen werkhoeveelheid in te schatten en nee te zeggen tegen anderen.


Wil je meer weten over relaxt leven en wil jij het beste uit jezelf kunnen halen? Check dan hier mijn programma Daadkracht & zelfvertrouwen!


Als extraatje voor jou hierbij de telefoonachtergrond die je kunt downloaden:

Klik hier om de telefoonachtergrond te downloaden 


Reactie plaatsen

Meer weten over wat ik doe en wie ik ben?