word een succesvolle va

Gebruik jij ook zo vaak verkleinwoordjes?

Sinds ik me ben gaan verdiepen in Virtual Assistants / VA's en het hele ondernemerschap, is me opgevallen dat er heel veel VA's zijn die moeite hebben om succesvol te worden. Natuurlijk heb ik zo mijn eigen ideeën daarover, daarom wil ik in een serie artikelen tips geven om als VA een meer succesvolle business te kunnen runnen.

In dit eerste artikel wil ik het hebben over het gebruik van verkleinwoordjes.
Onze oudste zit in groep 5 en toevallig ging een les deze week (thuisonderwijs, ugh) over verkleinwoordjes. Nou, toen werd gevraagd om voorbeelden, moest ik direct denken aan het door vrouwelijke ondernemers veel gebruikte  'bedrijfje'.

Als jij ondernemer bent, bijvoorbeeld als Virtual Assistant, en je wilt er iets van maken: gefeliciteerd, je hebt een bedrijf! Het verkleinwoord ‘bedrijfje’ gebruik je vanaf nu niet meer als je het hebt over jouw business. Het is tijd om jezelf serieus te nemen.

Het gaat allemaal om wat je ermee wilt bereiken. Wil je een mooie omzet? Wil je alleen kunnen rondkomen van je omzet of wil je bijvoorbeeld veel reizen, stedentrips maken met je gezin, op lange exotische zomervakanties… Wil je minder op de prijzen hoeven letten tijdens het boodschappen doen, wil je een dikke auto op de oprit, wil je investeren in vastgoed, auto’s, tassen? Wil je meer geld kunnen geven aan goede doelen, anderen sponsoren of andere goede en leuke dingen kunnen doen met je geld?  

Veel vrouwen, met en zonder kinderen, willen graag werken op tijden dat het hen past. Ook bijvoorbeeld alleen tijdens schooltijden. Daar is niets mis mee. Ook parttime ondernemen telt. Natuurlijk wordt het minder makkelijk om heel succesvol te worden als je parttime onderneemt, maar het is zeker mogelijk.  Ook jij hebt bestaansrecht, het recht om in je bedrijf te geloven en serieus genomen te worden. Dus wil je er wat mee, maak er dan wat van en schrap verkleinwoorden uit je vocabulaire!

Wil je meer weten over succesvol VA-schap, download dan m'n gratis e-book 'De 7 door VA's meest gemaakte fouten' en leer van de ervaring van anderen!

Reactie plaatsen

Meer weten over wat ik doe en wie ik ben?