Rituelen en andere oplossingen

Blog over mijn rituelen en andere oplossingen

Een weekje geleden merkte ik voor het eerst in dagen dat ik echt moe was 's avonds. Mijn hoofd was vol van werk, huishouden, boodschappen doen en onze twee kinderen halen en brengen. Ik rolde om 21.00 uur uit een online vergadering met de gezamenlijke medezeggenschapsraad van mijn oudste dochter haar school. En in plaats van daar te kunnen rollen op de bank, stonden er vier mensen in de woonkamer te dansen en moest ik dus mijn schoonouders nog de deur uit sturen en twee kinderen naar bed brengen. Drie kwartier later had ik het duidelijk wel gehad.

Het helpt mij enorm als ik op zo'n moment terug kan grijpen op een structuur en op mijn eigen rituelen. Ik ging eerst de keuken maar eens opruimen. Met fijne binaural beats uit de Meditation Moments app. Ik draag hoortoestellen, met bluetooth, dus ik heb altijd een goed werkende headset. Even een momentje ontspanning en nieuwe energie door mijn hersenen laten blazen terwijl mijn omgeving ondertussen moeiteloos weer schoon en fris wordt.

Na het poetsen was het wijntje extra genieten. Ik heb heel bewust nog wat scroll-tijd gepakt en daarna ging ik douchen om de indrukken van de dag letterlijk van me af te spoelen. En het toetje? Rituals olie. Voor mij staat Rituals olie voor 'zelfzorg’. Ik vond Rituals altijd al lekker, maar nogal een luxeproduct en dus gebruikte ik het zelden. Sinds mijn zwangerschap van onze jongste heb ik het omarmd en heb ik Rituals geïntegreerd als onderdeel van mijn dagelijkse systeem. Het ruikt heerlijk, het smeert fantastisch, en het doet wonderen voor droge velletjes. Dagelijkse verwennerij!

Overdag zorg ik er, in het kader van ‘een opgeruimd hoofd’, voor dat ik regelmatig buiten kom. Wij wonen in een prachtige, landelijke omgeving (maar toch op fietsafstand van de stad, yay) waar het heerlijk wandelen is. Ik vind het echt super fijn als ik tussen de middag even een paar kilometer kan wandelen. Hup, even de wandelschoenen aan en een frisse neus halen op een stevig tempo. Weer bij voorkeur met begeleiding van een meditatie of goeie affirmaties.

Dus, mocht je eens in Friesland zijn en mij zien lopen, toeter dan gerust, ik hoor je niet, ik zit middenin mijn meditatie-wandel-ritueel!